Varkensvlees van Foxyfarm uit Altforst.   

Lokaal en SKAL gecertificeerd biologisch vlees.

Het varkensvlees van Foxyfarm is een mooie aanvulling van ons assortiment omdat het lokaal varkensvlees is uit een buurdorp en vanwege het varkensras. De bonte Bentheimer.   De Bonte Bentheimer is een oud varkensras dat van eind negentiende eeuw tot halverwege de twintigste eeuw veel voorkwam in het de grensstreek van Bad Bentheim en Twente.

http://www.foxyfarm.nl


4875510987_e578b93329jpg


Biologische eieren van eierfarm Janssen uit Boven-Leeuwen.Biologisch Rundvlees van St Hendrick

Het rundvlees van St. Hendrick komt van biologische runderen die opgroeien bij boeren die hun dieren de ruimte geven om te leven en te groeien. De koeien eten uitsluitend biologisch gras en hooi en voer dat wordt gemaakt van biologisch graan. Deze biologische werkwijze van de boeren doet het vlees goed. Je proeft het verschil. Ook maakt St Hendrick heerlijke worsten en verse vleeswaren die u bij ons kunt bestellen.


Bovendien komt het rundvlees van st. Hendrick uitsluitend van de beste veerassen. Zo hebben we het prachtige vlees van de Blonde d’Aquitaine-runderen, of vlees van de Aberdeen Angus en Hereford koeien uit Ierland; allemaal runderen die erg geliefd zijn bij kenners vanwege de karakteristieke smaak en de altijd goede ‘bite’

Kooktips: http://www.sthendrick.nl/kooktips


Maas en Waals sap

Nieuwe loods, sappers en nu nog een eigen koelingInmiddels is bij Haneman Biofruit de bouw van de nieuwe loods klaar. "Het was een heftige periode. In de nieuwbouw gaat veel energie zitten en daarnaast moet alles op het fruitbedrijf ook netjes worden bijgehouden", aldus Toine Janssen, mede-eigenaar van Haneman Biofruit. "En u weet dat dit jaar niet gemakkelijk was met de vroege bloei, veel nachtvorsten, slecht bloeiweer en de nodige regen in het voorjaar."
"Ook kunnen we nu eindelijk onze sappers die we enkele jaren geleden hebben overgenomen van De IJsselbongerd uit Veessen, gaan installeren. We zijn nog nu net begonnen en krijgen al diverse vragen uit de markt naar ons merk 'Echt Sap!'. Dat is hartstikke leuk.